مقررات دست و پای تولید سررسید را بسته است

ناشر :
تاریخ : 03 بهمن

  

گفت و گو با مسئول فروش سالنامه ارشک

مقررات ، دست و پای تولید سررسید را بسته است

گفت و گو با ناصر قلمکاری ، مسئول فروش سالنامه ارشک درباره بررسی تنوع سالنامه ها ، ما را به شرایط دشوار چاپ سالنامه رساند. شرایط سرمایه گذاری و تولید سررسیدها، تغییرات رخ داده در بازار تولید آن نسبت به قبل هم از جمله مواردی است که با قلمکاری درباره آن حرف زدیم.

البته بررسی معضلات و مشکلات پیش روی تولیدکنندگان سررسید، نیز موضوع دیگری است که در این گفت و گوی کوتاه به آن پرداخته ایم.

قلمکاری می گوید : ((برای دریافت مجوز چاپ سررسید تقریبا یک هفته باید انتظار کشید و این فرآیند خود کار تولید را سخت تر می کند.)) قلمکاری دیگر چه گفت ؟ در ادامه با نظرات او بیشتر آشنا خواهید شد.

تنوع سالنامه ها به چه شکل است و تولیدات شما چگونه است ؟

تنوع سالنامه ها در بازار خیلی خیلی زیاد و بیش از اندازه است و نسبت به قبل که بازار متنوعی نداشت، تغییر زیادی کرده است ولی متاسفانه تقاضا و درخواست کاهش یافته است. ما نیز تاکنون همه تلاش مان این بوده که تولیدات مان با توجه به تقاضای مشتریان مان تنوع داشته باشد. از نظر تنوع و تاریخ بندی نیز سررسیدها شمسی، قمری و میلادی است البته تولیدات ما با محوریت تاریخ شمسی چاپ می شود. سررسیدهایی با تقویم میلادی نیز تولید کرده ایم ولی مورد استقبال مشتریان قرار نگرفت و به همین دلیل تولید تقویم میلادی را کنسل کرده ایم.

یک سالنامه خوب دارای چه ویژگی هایی است ؟

با توجه به سلیقه شخصی من ظاهر کار در یک سررسید نباید زیاد مهم باشد، بیشتر باید کاربرد و فرم سالنامه یا سررسید را در نظر داشت، در واقع یک سررسید خوب استفاده و کاربرد خوبی نیز باید داشته باشد و البته اگر در سررسید بخش هایی برای موارد خاص و برنامه ریزی در نظر گرفته شود نیز کارایی بالاتری پیدا می کند.

معمولا از چه چاپ هایی برای جلدسازی سالنامه ها استفاده می کنید؟

در حال حاضر برای جلدهای سررسید کمتر از چاپ استفاده می شود و بیشتر بصورت داغ کوب کردن، انجام می شود و بیشترین روکش هایی که برای جلد سالنامه ها استفاده می شود چرم های مخصوص ترمو، چرم مصنوعی با جنس خوب است.

بازار سررسید و شرایط سرمایه گذاری و تولید سررسید نسبت به قبل چه تغییراتی داشته است؟

بازار تولید سررسید متفاوت تر از بقیه کارها است، معمولا در سه ماه آخر هر سال اوج فروش سررسید است ولی باید در تمام سال برای این مدت برنامه ریزی کرد، زیرا جلدها را نمی توان ظرف مدت کوتاهی آماده سازی کرد.

وضعیت بازار سررسید در سه سال اخیر بدتر از قبل شده است زیرا تقاضای سررسید مشتریان خیلی کاهش داشته است. البته تنوع تولید همکاران نیز می تواند باعث این وضعیت باشد و نیز نوسان قیمت کاغذ و ورود به مرحله رکود هم می تواند از دیگر دلایل کاهش تقاضا باشد.

برای تولید سررسید با چه مشکلات و معضلاتی رو به رو هستید؟

گرفتن مجوز چاپ سررسیدها یکی از مشکلات است که تولیدکنندگان سررسید با آن روبه رو هستند. وزارت ارشاد چند سالی است که برای چاپ سررسید شماره مجوز را الزامی دانسته است و برای دریافت مجوز چاپ سررسید تقریبا یک هفته باید انتظار کشید و این فرآیند خود کار تولید را سخت تر می کند. برای گرفتن شماره مجوز باید پرینت نسخه سررسیدی که قصد چاپ داریم را به وزارت ارشاد به همراه جواز چاپخانه و تعهد، تحویل دهیم و بعد از تایید وزارت ارشاد، شماره مجوز را می دهند تا ابتدای سررسید چاپ شود، روال اداری این پروسه بیش از حد معمول به طول می انجامد، سررسیدهای دارای تصویر برای دریافت جواز چاپ دو مرحله را باید طی کند یکبار نیازمند تایید اداره ارشاد واقع در سعادت آباد است و بار دیگر هم در وزارت ارشاد واقع در میدان بهارستان باید برای کسب مجوز مورد بررسی قرار بگیرد که این پروسه در حدود ده روز بطول می انجامد.

معضل دیگر صنف ما که البته امسال تقریبا به همت وزارت ارشاد رفع شد، زمان اعلام تقویم رویدادها و مناسب ها از سوی وزارت ارشاد بود. به اعتقاد بنده برای تسریع کار تولید باید حداقل آخر تابستان این تقویم به دست ما برسد.

تمامی این مسائل باعث شده است که تولیدکنندگان سررسید نتوانند برنامه ریزی درست و دقیقی داشته باشند.

به عنوان یک تولید کننده سررسید چه انتظاراتی از وزارت ارشاد دارید؟

بیشترین توقع ما این است که زمانی که ارشاد در مورد تولیدات ما سخت گیری هایی را انجام می دهد از طرفی هم به کسانی که مجوز تهیه نمی کنند و زیر بار ضوابط نمی روند، بیشتر سخت بگیرد، ولی متاسفانه محصولات این مجموعه ها به وفور در بازار سررسید، دیده می شود.

چرا تولیدکنندگان قانونمند مزیت نسبت به دیگر تولید کنندگان ندارند؟

چه پیشنهادی برای کم کردن این پروسه زمانی دارید؟

به اعتقاد بنده اگر این مورد را نیز مانند مجوز چاپ کتاب، بصورت اینترنتی کنند می توان به راحتی بخشی از معضل را حل کرد. وزارت ارشاد واقع در میدان بهارستان مرکزیت دارد ولی تردد به اداره ارشاد سعادت آباد مشکل تر است.

مشتریان بیشتر از چه سررسیدها و سالنامه هایی استقبال می کنند و چگونه به درخواست آنها پی می برید؟

مشتریان در مراجعاتی که به ما دارند، نمونه هایی را برای تولید همراه می آورند، البته گاهی نیز با صحبت و هم فکری با همکاران به خواسته مشتریان بیشتر پی می بریم.

در حال حاضر چه سررسیدهایی متقاضی بیشتر است؟

چند سالی است که مشتریان به طرح های اروپایی سررسید که دارای کش است روی آورده اند و بیشترین متقاضی را دارد.

آیا در نمایشگاه تبلیغات و بازاریابی حضور خواهید داشت؟ چه نوآوری هایی را در نمایشگاه در نظر دارید که ارایه دهید؟

بله، صد در صد در نمایشگاه هستیم. امسال در تولید سررسیدها نوآوری خاصی نداریم و بیشتر سعی کرده ایم با تجهیز کردن کارگاهمان بتوانیم به موقع سررسیدها را به دست مشتریان برسانیم زیرا معمولا سررسید به بدقولی شناخته می شود. علاوه بر بالا بردن سرعت کار، کیفیت بالاتر جلدها، تنوع طرح و رنگ را نیز ارایه خواهیم داد.

آینده چاپ و صحافی ارشک را چگونه می بینید ؟

با توجه به کاهش تقاضا بیشترین برنامه ما در جهت تولید و قوی کردن و به موقع رساندن سفارش ها است، زیرا شرایط را نمی توان تغییر داد.

به اعتقاد شما باز هم مثل گذشته بازار سررسید رونق پیدا می کند؟

من معتقدم که نباید به سررسید تنها نگاه کاربردی داشت و چنین دیدی داشتن به سررسید یک اشتباه بزرگ است، زیرا سررسید نقش یک هدیه تبلیغاتی را دارد. بیشتر شرکت ها به سررسید به عنوان هدیه نگاه می کنند و کاربرد معرفی یک شرکت را دارد، پس جایگاه خود را حفظ خواهد کرد. شاید به شکل قبل جذاب نباشد ولی اگر به آپشن های یک سررسید افزوده شود، جذابیت و طرفدار بیشتر پیدا خواهد کرد.