سررسید های تولیدی عموما به 4 روش صحافی می شوند:
صحافی سررسید ته دوخت:
صحافی ته دوخت با عنوان صحافی دوخت و چسب نیز معروف است. در این نوع صحافی، کاغذ های تشکیل دهنده سررسید در دسته های 8 یا 16 برگی تا شده و سپس در کنار هم دوخته می شوند. سپس از چسب برای محکم شدن برگه ها در کنار هم استفاده می شود. این روش اگر با کیفیت خوبی اجرا شده باشد، از دوام بسیار بالایی برخوردار است. به همین دلیل است که بسیاری از کتاب های نفیس و قطور را با این روش صحافی می کنند.
از مزایای این روش می توان به دوام بالا و حفظ شکل ظاهری سررسید تولید شده به این روش در طولانی مدت اشاره نمود.
صحافی سررسید فنر:
در صحافی فنر ، کاغذ های تشکیل دهنده سررسید در کنار یکدیگر و از یک طرف پانچ شده و سپس یک فنر در محل پانچ قرار می گیرد. گرچه این روش دوام کمتری نسبت به صحافی دوخت دارد، اما شکل ظاهری و راحتی در باز و بسته کردن و جدا کردن کاغذ، باعث می شود که بسیاری از مشتریان این نوع از سررسید را ترجیح دهند.
توجه داشته باشیداگر می خواهید سررسید روز شمار داشته باشید، به 3 دلیل، بهتر است از صحافی فنر استفاده نکنید.
اول اینکه قطر فنر مورد نیاز برای سررسید های روزشمار بسیار زیاد است و این امر، در دست گرفتن سررسید را سخت و نامطلوب می کند.
دوم اینکه به دلیل سنگین بودن سررسید، فنر مانند صحافی دوخت نمی تواند عمر طولانی سررسید را تضمین کند.
سوم اینکه قرارگیری نامنظم کاغذ ها در هنگام بسته بودن سررسید (که از خصوصیات سررسید های فنری است) در سررسید های روزشمار به دلیل قطر زیاد بسیار بیشتر به چشم آمده و ظاهر سررسید را نا زیبا می کند.
صحافی سررسید چسب:
در صحافی چسب ، کاغذهای تشکیل دهنده سررسید در کنار هم قرار داده شده و توسط چسب در کنار هم محکم می شوند. دوام این روش نسبت به دو روش قبل کمتر است، لذا صحافی کردن سالنامه های قطور با این روش ممکن است به جدا شدن کاغذ ها در طولانی مدت و حتی متلاشی شدن سررسید منجر شود. همچنین سررسید های تولید شده به این روش را به سختی می توان بطور کامل باز کرد و در نتیجه نوشتن در این نوع سررسیدها کمی دشوار است. لذا این روش از صحافی بیشتر برای سررسید های کوچک (قطع های پالتویی و جیبی) و همچنین دفتر تلفن هایی با قطر کم کاربرد دارد. از مزایای این روش صحافی می توان به سرعت بالا و هزینه کم اجرا اشاره نمود.
قفل کلاسوری:
نوع چهارمی از تولید سررسید وجود دارد که در آن از قفل کلاسوری برای نگه داشتن کاغذ ها استفاده می شود. به این صورت که قفل کلاسوری بر روی جلد ( که معمولا از نوع مرغوب و به شکل ارگانایزر است ) نصب شده و سپس کاغذ های پانچ شده در آن قرار می گیرد. از مزایای این روش گران قیمت این است که پس از پایان سال و در صورتی که جلد همچنان سالم باشد، می توان کاغذها را با کاغذ های نو جایگزین کرده و به استفاده از جلد ادامه داد. لذا اگر لوگوی شرکت شما روی جلد حک شده باشد، به احتمال زیاد عمر تبلیغ انجام شده بیش از 1 سال خواهد بود.
همچنین از دیگر مزایای سفارش سررسید کلاسوری این است که حتی در تیراژ پایین نیز می توان در زمانی کوتاه و به تعداد دلخواه لت گلاسه تبلیغاتی به سالنامه اضافه نمود.
جلد چسبانی
یکی از مراحل صحافی سررسید ، چسباندن جلد سررسید به کاغذهای داخلی است. در سررسید های ته دوخت یا فنری، جلد معمولا از طریق آستر بدرقه به داخله وصل می شود. کیفیت جلد چسبانی تاثیر بسزایی در کیفیت نهایی سالنامه خواهد گذاشت. چنانچه این مرحله به خوبی انجام نشود، نه تنها ظاهر سررسید را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه امکان جدا شدن جلد نیز بالا خواهد رفت.
جلد چسبانی از طریق دو روش دستی و اتوماتیک صورت می گیرد.